Colofon

Teksten
Jan Dewilde, Luc Leytens, Hannah Aelvoet

Ontwerp en realisatie
Lien Alaerts (Deze website is gebaseerd op een template van OS Templates, consulteer de licentie).

Copyright
Alle teksten en andere auteursrechterlijk beschermde materialen mogen op geen enkele wijze worden verspreid of gebruikt of overgenomen, tenzij 'Studiecentrum voor Vlaamse Muziek' hiervoor de reproductierechten heeft verleend.

Contact
svm@ap.be


svmpbfvoUitgelicht: Symfonisch gedicht voor piano en orkest

Vanuit het Studiecentrum sturen we vaak programmasuggesties en partituren naar uitvoerders, organisatoren en platenmaatschappijen. Niet zelden met gunstig gevolg. Zo suggereerden we een tijd geleden het Britse label Hyperion om in zijn prachtige reeks ‘The romantic pianoconcerto’ ook concerto’s van o.a. Peter Benoit en Charles-Louis Hanssens op te nemen.

Onlangs kregen we bericht dat alvast Benoits Symfonisch gedicht voor piano en orkest geselecteerd werd en in februari 2018 zal worden opgenomen door Howard Shelley en het Sinfonieorchester St Gallen. Howard Shelley is een van de meest vooraanstaande Engelse pianisten; naast een drukke internationale concertcarrière nam hij ondertussen meer dan 150 cd’s op. Voor Hyperion nam hij alle werken voor pianosolo van Rachmaninov en de sonates van Clementi op, naast tal van minder bekende en vergeten pianoconcerto’s. Daarnaast is Shelley ook aan de slag als dirigent.

Benoits concerto zal hij opnemen met het Sinfonieorchester St Gallen, een orkest waarmee hij vaak samenwerkt. Speciaal voor deze opname maakt het SVM een nieuwe partituur en nieuw orkestmateriaal.

Meer informatie vind je hier en hier.