Peter Benoit (1834-1901) liet een uitgebreid en divers oeuvre na, dat op verschillende plaatsen bewaard wordt. Zelf bekommerde Benoit zich weinig om het archiveren van zijn werken en om het bijhouden van zijn opuslijst, zodat een oeuvrecatalogus lange tijd op zich liet wachten. Deze online catalogus bouwt verder op voorbereidend werk dat Luc Leytens eerder verrichtte en maakt het mogelijk om in de loop der tijd aanvullingen en correcties aan te brengen. Hier vindt u niet alleen beschrijvingen van, en informatie over Benoits composities, maar u hebt ook de mogelijkheid om audio- en videofragmenten te beluisteren en te bekijken. Deze website wil het onderzoek en de uitvoering van Benoits oeuvre stimuleren en is meteen ook een digitaal eerbetoon aan misschien wel de belangrijkste Vlaamse componist uit de negentiende eeuw.

Deze catalogus werd gerealiseerd door het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek op vraag van het Peter Benoitfonds en met subsidies van de Vlaamse overheid.
Uitgelicht: Symfonisch gedicht voor piano en orkest

Eerder berichtten we hier dat Benoits Symfonisch gedicht voor piano en orkest geselecteerd werd om opgenomen te worden in de prachtige reeks 'The romantic pianoconcerto' van het Britse label Hyperion.

Ondertussen is de cd met Howard Shelley aan de piano en begeleid door het Sinfonieorchester St Gallen, uitgebracht. Speciaal voor deze opname maakte het SVM een nieuwe partituur en nieuw orkestmateriaal.

Meer informatie vind je hier.